Go Back

Losos pečený / na panvici

Ingrediencie

  • Losos
  • Citrónová šťava
  • Mlieko
  • Petržlenová vnať

Postup

  1. Plátky lososa pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 30 min. Potom lososa

    posolíme a okoreníme podľa chuti napr. bazalka, sušený petržlen. Lososa zabalíme do alobalu

    s troškou masla na spodok aby sa nám losos neprilepil. Dáme do pekáča a pečieme pri 180 °C 20- 25 min. Alebo lososa dáme na rozohriatu panvicu s kvapkou oleja opečieme z každej strany približne 3-5 min.

    Ak máte k tomu cestoviny s mliekom, lososa po opečení z oboch strán zalejte asi 1,5 dcl

    mlieka, pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Na pripravené cestoviny vyberte lososa a zalejte

    šťavou.